Baner og faciliteter

Vores anlæg

Hos Lyngbygaard Golf kan du opleve et unikt golfanlæg designet af det amerikanske arkitektfirma von Hagge, Smelek og Baril. Rick Baril har haft hovedansvaret for Lyngbygaard Golf i samarbejde med Thomas Bjørn, som var rådgiver og teknisk konsulent på projektet.

Lyngbygaard Golf klubhus
hul18

Dansk design

Det samlede golfanlæg ved Lyngbygaard består af en 18-hullers bane i international klasse og en 9 hullers bane, som ligeledes har huller af høj kvalitet. Derudover består anlægget naturligvis af træningsfaciliteter samt et dansk designet klubhus, som i alle detaljer står mål med banen. Dette danner sammen rammen om en golfoplevelse i højeste klasse, med mulighed for en positiv oplevelse for alle golfspillere uanset handicap.

Vores bane

Banens areal på 108 hektarer, fremstår med stor variation – fra åbent landskab og “links lignende huller” via spil i fredskov til den frodige natur langs Lyngbygaard Å. Hvert hul starter med 5 teesteder, der med sine forskellige numre (47-64) angiver banens samlede længde i meter. Alle fairways er smukt kuperede, så du oplever ofte fornøjelsen af forskellige lies ved golfslagene. Bunkers er designet, så de fremstår som “naturbunkers” og er placeret som anvisning snarere end fælder. Banen har i øvrigt en række store “waste areas”, som er bunker lignende områder med gulligt sand – men som ikke spilles som en hazard. Som en del af kvalitetskonceptet, er greens konstrueret således, at de kan tåle spil stort set hele året. De er “firm” og i kombination med valg af græstyperne Rødsvingel og Vene opnår vi greens, der er hurtige men særdeles fair. Vores greens er meget store og kuperede, så det er vigtigt at du orienterer dig godt om dagens pin position, når du spiller på Lyngbygaard Golf. Baneanlægget adskiller sig fra de fleste baner ved at have meget store kuperede greens og fem teesteder på alle huller. Ligeledes er fairways overalt kuperede med mange udfordringer for spillere på alle niveauer.

Træningsfaciliteter i absolut topklasse

Vi indviede i 2018 en ny og moderne Driving Range. Den arkitekttegnede bygning er 34 meter bred med otte udslagssteder og et separat akademi med to udslagssteder forbeholdt klubbens pro. De nye faciliteter er i tråd med Lyngbygaard Golfs ambition om at være et af landets førende golfanlæg med optimale træningsforhold året rundt. Vores træningsfaciliteter er forbeholdt medlemmer og greenfeespillere.

Under golftræningen på Driving Range spilles der med 2-piece træningsbolde, og slagene slås direkte fra græstæppet, da det giver den bedste og mest reelle træningsoplevelse. Der er masser af targets at slå efter, ligesom der er klippet target fairways på hele rangen.

Driving Rangen er lukket hver tirsdag og fredag frem til kl. 12.00 i højsæsonen af hensyn til klipning og indsamling af bolde.

På vores to indspilsgreens kan der øves slag helt op til 60-70 meter, og du kan fra flere afstande og vinkler øve dit korte indspil og præcisionsspil. Greens er udstyret med flere flag, så flere kan træne samtidig uden at genere hinanden. Det er også muligt at øve diverse former for bunkerslag fra den store greenbunker.

Alle golfspillere på indspilsgreens bedes være opmærksomme på hinanden og især være forsigtige ved boldopsamling. Husk at rette nedslagsmærker!

For enden af klubhuset ligger vores to puttinggreens. De er begge ondulerede og giver derfor et godt billede af banens mange kuperede greens. Hastigheden og beskaffenheden er den samme som på banen, og det er derfor et oplagt sted at bruge lidt tid inden tee time.

Der må spilles fra alle teesteder, men for den bedste spiloplevelse anbefaler vi følgende:

Tee 64 6.445 meter
Hcp. Herre 0-5

Tee 62 6.192 meter
Hcp Herre 5-10

Tee 58 5.812 meter
Hcp. Herre 10-24
Hcp. Dame 0-10

Tee 53 5.303 meter
Hcp. Herre 24-36
Hcp. Dame 10-24

Tee 48 4.742 meter
Hcp. Herre 36-42
Hcp. Dame 24-42

Vores klubhus

Vores dansk designede klubhus er et naturligt samlingssted for klubbens medlemmer og gæster, og står med det funktionelle design i alle detaljer til mål med banen. Fra både klubhus og terrasse er der panoramaudsigt over de omkringliggende huller og den storslåede natur. Klubhuset indeholder reception, lounge område, restaurant, terrasse, pejsestue, bagrum samt omklædningsrum med badefaciliteter.