Eliteudvalgets nyhedsbrev

Oktober 2020

2020 sæsonen går på held. Elitespillerne har ikke flere turneringer tilbage i år, og danmarksturneringen blev en forkortet og intens affære, som vi skrev en del om i sidste nyhedsbrev.
LYG Elite

LYNGBYGAARD JUNIOR/YNGLINGE OPEN

Årets sidste store turnering foregik på egen bane, da vores Lyngbygaard Junior/Ynglinge Open blev afviklet 16.-18. oktober. En turnering hvor Danmarks absolut bedste junior/ynglinge elitespillere dyster om en samlet præmiesum på 29.500 kr., og hvor vi får fantastisk feedback for det flotte setup og den gode bane vi præsenterer.

For at give en lille idé om styrken i turneringen, var de første 29 spillere i plus handicap, og hcp. grænsen for at deltage lå på 2,7 for drengene og 3,7 for pigerne. At vi afholder en populær turnering for 3. år i træk, viste sig ved at hele 125 spillere meldte sig til “kampen” om de 64 drenge- og 18 pigepladser.

Vores egne spillere gjorde generelt god figur, hvor særligt Oliver Ulrich (T6 i -2) og Bjørn Søborg (T8 i -1) spillede med i toppen på finale dagen og begge sluttede som noteret fornemt i top 10.

Turneringen blev vundet af Frederik Birkelund og Smilla Sønderby begge i scoren -9. Der skal selvfølgelig lyde en kæmpe tak til vores sponsorer – uden dem var der ingen turnering. Derfor en stor tak til BankNordik, Titleist, Proshop Europa, Formuepleje, Segafredo, HP Frugtimport, Thomsen & Co, Bechs Konditori og XL Grafik.

Frederik BirkelundSmilla Sønderby

Se den samlede stilling her:
https://www.golfbox.dk/livescoring/tour/?language=1030#/competition/2359831/leaderboard/2374850

Og der er masser af billeder og video her:
https://www.facebook.com/lygopen/

DANMARKSTURNERINGEN

I forhold til Danmarksturneringen er vi så småt begyndt at se frem mod 2021. Elitespillerne og udvalget holder sæsonevaluering i november og vil i løbet af vintersæsonen drøfte og arbejde på, hvordan vi bedst kan optimere holdenes forberedelser til matcherne. Målet er at sikre, de kan yde deres bedste og lægge alle kræfter ind på at sikre oprykning til de næste divisioner for alle hold.

Vi er så heldige at kunne lave et ekstra senior damehold i 2021, så vi både har damehold i kvalifikationsrækken og 2. division.

Ingen tvivl om at der bliver kamp til stregen for alle hold, og ingen puljer eller modstanderhold skal undervurderes. Fordelingen af hold, som vi skal møde næste år, ser sådan her ud.

Herre

1 div vest
Pulje 1: Brønderslev – Ikast Tullamore – Lyngbygaard – Mollerup

2 div vest
Pulje 4: Randers – Odder – Aarhus – Lyngbygaard

3 div vest
Pulje 8: Mollerup – Lyngbygaard – Kalø- Tange Sø

Damer

2 div vest
Pulje 2: Lyngbygaard – Mollerup – Aarhus – Dronninglund

Kvalifikationsrækken: puljer er endnu ikke fastlagt.

Spilledatoerne for Danmarksturneringen 2021 er fastlagt som følger:

1. og 2. spillerunde:     8. – 9. maj
3. og 4. spillerunde:    19. – 20. juni
5. og 6. spillerunde:    21. – 22. august
Opryknings- og finalespil:  11. og 12. september

PRO MIKKEL HJORTH

Den professionelle sæson har også været noget underlig. COVID19 satte alt på pause og gjorde det svært for Mikkel lige at finde ud af, hvad han skulle forvente af sæsonen.

Heldigvis blev det muligt at afholde turneringer, der talte til Road to Europe ranglisten. Mikkel spillede 11 turneringer og sluttede med en placering som nr. 35 på ranglisten.

Selvfølgelig ikke helt hvad Mikkel håbede på. Han er allerede i gang med at planlægge sin vintertræning og er begyndt at lave nogle ændringer, der gerne skulle gøre en forskel til næste år.

Vi håber, at Mikkel får en super 2021 sæson, og vi glæder os til at følge hans jagt på gode resultater.

Tak, fordi I alle læser med og følger med i elitens arbejde og klubbens dygtige elitespilleres meritter.

Eliteudvalget
LYG Elite

August 2020

HØJ AKTIVITET OG FLOTTE RESULTATER

Der er masser af aktivitet i Lyngbygaard Golf Elite. Vi er heldige at have rigtigt mange dygtige spillere i klubben, hvilket betyder, vi har flere hold i Danmarksturneringens bedste rækker.

Vores dygtige elitespillere er heldigvis i en bred aldersgruppe. Det betyder, vi har mange aktive elite juniorer og ynglingespillere, kombineret med flere professionelle og erfarne amatører.

Det brede spænd i eliten gør, at vi med god ret kan have store ambitioner på både kort og lang sigt. Det er sundt, da vi på den måde får et aktivt elitemiljø, som tiltrækker flere dygtige spillere.

På den vis gør vi eliten i Lyngbygaard Golf mindre sårbar, når der sker helt naturlige ændringer i en elitespillers muligheder og ambitioner i takt med at uddannelse, familie og andre gøremål kommer til.

DANMARKSTURNERINGEN

På grund at Covid-19 er Danmarksturneringen kraftigt reduceret i antal matcher her i 2020. DGU har dygtigt planlagt det på den måde, at alle hold i ens pulje møder hinanden en gang, og så på udebane.

Det har gjort, at turneringen har kunnet afvikles, selvom sæsonen er blevet noget forkortet. Det har fungeret fint, men selvfølgelig også betydet, at mulighederne for at ‘rykke rundt’ i stillingen bliver svært, hvis ikke man får nogle hurtige sejre.

Heldigvis har vores hold vist høj klasse i alle divisioner, og på den bagrund er status på Danmarksturneringen efter de regulære runder denne:

Vores damehold i 3. division er suveræn puljevinder og dermed klar til oprykningsspil. De skal møde Gyttegaard, en stærk modstander, men vi satser på de tager den hele vejen, og rykker op i 2. division.

Frederik Birkelund

I 3. division herre blev det også til sikre sejre, og dermed en suveræn puljevinder, og da vores 3. division modstander Aarhus Golf Klub i oprykningsspillet allerede har et hold i 2. division, rykker vores hold direkte op i 2. division. Det er virkeligt godt, for det betyder at vores 4. div Herre hold, der også blev en suveræn puljevinder dermed kan rykke direkte op i 3. division.

Herreholdet i 1. division, den næstbedste række i Danmarksturneringen, var i en svær pulje, med modstandere som Randers, Odder og Mollerup. Hold der alle har nuværende eller tidligere landsholdsspillere på holdet. Det betød, vi havde nogle meget tætte kampe, hvor vi vinder over Odder, men taber til Mollerup. Derfor var en sejr i sidste match mod Randers virkeligt vigtig. På dygtig vis blev det til en pæn sejer over Randers, i en match der blev spillet på en meget lang og varm dag på Odder Golfklubs bane. Resultatet i puljen blev at både Odder, Mollerup og Lyngbygaard alle ender med 4 point, resultatet og scores i de indbyrdes kampe betyder så at vi ender på 3. pladsen i puljen. Dermed ingen oprykningsspil og men vi holder fast i at spille 1. division også i 2021.

Vi må vente og se resultatet af oprykningen hos damerne, men for Herrerne så spiller de i 2021 – 1. Division, 2. Division og 3. Division. Det er vi rimeligt godt tilfredse med, og arbejder hårdt henimod at forsøge en oprykning til Santander Divisionen – Danmarksturneringens Premiere League.

DE PROFESSIONELLE

Vores mest turneringsaktive Pro, Mikkel Hjorth, kan atter spille på ECCO TOUR og Nordic Golf League som er kommet igang igen efter Corona nedlukningen. Mikkel har leveret nogle gode resultater, og var såmænd også på Viasat Golf TV, da han skød en 65’er i 2. runde ved Jyske Bank Danish PGA Championship – Presented by FREJA. Mikkel har flere solide top-10 placeringer, og ligger som nummer 16 på ranglisten Race to Europa. Hvis I vil følge med i hvad Mikkel går og laver, så kig på hans facebook side som altid er opdateret. https://www.facebook.com/Mikkelhjorthgolf

Pro Thomas Nørret, et velkendt ansigt i klubben, både som direktør og i år også som greenkeeperafløser, kan stadig godt ramme en golfbold. Det beviste Thomas, som jævnligt spiller med i Pro-Ams, da han på hjemmebane lavede ny banerekord med en runde i 65 slag.

JUNIOR-YNGLINGE ELITE

Som så mange andre har vores elitetræninger og spillernes turneringskalender også været Covid-19 ramt. Heldigvis kunne der så småt lukkes op for træninger i små hold efter lidt tid med nedlukning. Lidt omorganisering og styring betød at vi fik ok gang i træning og spil på banen. Rigtig mange turneringer, især i Jylland blev aflyst – også efter at Danmark langsomt lukkede op igen.

Så spillerene har været rundt i hele Danmark for at spille eliteturneringer. Der er kommet masser af flotte resultater på tavlen, og Lyngbygaard Golf har stået langt fremme på rigtig mange leaderboards hen over sommeren. Det viser vi arbejder med det rigtige koncept, har masser af rigtigt dygtige junior-ynglinge elitespillere som udvikler sig, og spiller golf på et højt plan.

Vi kan kun opfordre til at I liker og følger vores facebook side, som er opdateret med links til både turneringer og resultater. https://www.facebook.com/lyngbygaardelite

INDIVIDUELT DANMARKSMESTERSKAB

I juniorrækkerne spilles Danmarksmesterskabet som en kombination af en slagspilkvalifikation hvor de 16 bedste, går over til at spille hulspil mod hinanden for at finde en Danmarksmester.

Bjørn la Cour Søborg vandt i suveræn stil kvalifikationen med scoren -3 over to runder. 3 slag ned til nummer 2. Både Bjørn, Oliver Ulrich og Noah Phan gik videre til hulspilsmatcherne, hvor det i 1. runde desværre blev til en exit for Bjørn og Noah. Men Oliver spillede sig sikkert videre til både kvartfinale og semifinale. Oliver kom ikke i finalen, men solidt spil sikrede Oliver Ulrich en flot bronzemedalje i et virkeligt stærkt felt af Danmarks bedste juniorer. Stærkt!

På Holstebros flotte anlæg blev der spillet om Danmarksmesterskabet. Vi havde fire herrespillere der kvalificerede sig til at kunne spille med, og de to klarede cuttet til finaledagen, hvor Bjørn Søborg endte T10 i +5 og Noah Phan blev T33 i +13 efter tre runder. Tilfredsstillende resultater blandt de bedste spillere i Danmark. Danmarksmester blev Hamish Brown fra Aalborg Golf Klub med en sejr i samlet -6.

TOP RESULTATER I ELITETURNERINGER

I vilkårlig rækkefølge skal også nævnes en stribe solide resultater fra flere af vores junior og ynglingespillere. Turneringer hvor Lyngbygaards Elite spillere har været med helt fremme i feltet. Sebastian Dam Olsen blev nr, 10 i DJGA Masters på et af Danmarks bedste golfanlæg The Scandinavian. Noah Phan spillede sig til en flot 2. plads i Mølleåens Junior og Ynglinge cup med en samlet score i -3, hvor særligt de to første runder i 67 og 68 slag, fortæller om golf af høj klasse. Ved Kolding Junior Open der blev kortet ned pga. heftigt regnvejr, sluttede Oliver T2 efter en runde i 73 slag. Niels Knudsen blev nr. 6 ved DJGA Spring Open, og satte trumf på ved at blive nr. 5 ved årgangsmesterskaberne, hvor de bedste i ens årgang spiller mod hinanden.

Vi kunne godt ønske os lidt flere juniorpiger i elitetruppen, ikke mindst for at sikre Philipa Phan et ordentligt eliteudviklingsmiljø. Philipa er i en konstant god udvikling, og sluttede som nr. 6 Asserbo Cup. Ved årgangsmesterskaberne sluttede Philipa som nr. 5.

ELITESPILLERNE VISER GENERELT FLAGET FREM

Udover de nævnte topresultater, er det blevet mange flotte Top-20 placeringer, hvor Lyngbygaard Elite spillere har vist sig selv og klubben frem for fornem vis. Ved Kronborg Masters blev Tobias Horup Andersen nr. 14. Niels Knudsen T15 og Bjørn Søborg T17. Oliver Ulrich sluttede som nr. 18 i Hillerød Pokalen, og ved Barløseborg Open endte Noah T19. Da der blev spillet Vejlematchen sluttede Bjørn Søborg T6, Anders Bojsen T12 og Noah Phan T14. Flere af vores amatør elitespillere stille også op i de professionelles Ecco Tour turneringer, for på den måde at prøve kræfter med next level spillere. Her kan det nævnes at Bjørn Søborg blev T18 med en score i -4 ved Bravo Tours Open på Rømø. En turnering der også talte spillere som Højgaard tvillingerne og Marcus Helligkilde.

DGU afholder både Elite Tour og D-Tour, og ved Elite Tour II blev Tobias Horup Andersen T20, mens Philipa Phan er blevet nr. 14 og nr. 16 ved D-Tour afdelinger. I Kolding Junior Open sluttede Philipa som nr. 13, mens Niels Knudsen blev nr. 11 ved Royal Cup Junior og Niels sluttede som T14 ved Brønderslev Open.

POSITIVE TAKTER OG LYNGBYGAARD JUNIOR/YNGLINGE ELITETURNERING

Som det nok kan fornemmes, så er vi godt tilfredse med den udvikling eliten i Lyngbygaard er i. Det er virkeligt positivt, at vi har så mange kompetente spillere, i en varieret aldersfordeling. Sæsonen er selvfølgelig ikke kørt som oprindeligt planlagt pga. corona pandemien, men der er kommet gode og stærke resultater alligevel. Heldigvis. For vi kan alle godt bruge noget positivt i den her tid, hvor det ofte er smittetal og ansigtsmasker der fylder i de daglige nyheder.

Der arbejdes hele tiden på at optimere vores indsatser med spillerne. Der planlægges træninger og turneringer. Junior- og eliteudvalget arbejder sammen frem imod vores egen store Eliteturnering – Lyngbygaard Junior og Ynglinge Open der afvikles til oktober som sæsonafslutning. Planlægningen er i fuld gang og skulle der være nogen som har lyst til at hjælpe til som frivillig, så sig endelig til. Enten på kontoret eller ved at skrive til eliten@lyg.dk – Vi kan love golf på højt plan, og et turnerings-setup der er en professionel turnering værdig.

Sidst skal der lyde en STOR tak til vores hovedsponsor BANK NORDIK https://www.banknordik.dk/ samt til de øvrige sponsorer som støtter os på forskellige vis – uden Jer ville det ikke være muligt at have en elite på dette niveau.

TAK!

PS: Hvis ikke I fik set hvordan eliten trænede under nedlukningen, kan I få et indblik her.

TRICKS'n'TUMBLE

Mens vi venter på at Danmarksturneringen starter – kan eliten jo altid øve sig på lidt tricks'n'tumble

Geplaatst door Lyngbygaard Elitegolf op Maandag 27 april 2020

FORTSAT GOD SÆSON!

Eliten

September 2019

Sikker oprykning for vores elitedamer

Med et sikkert 20 slags forspring ned til nummer to, sikrede vores elitedamer sig oprykning til 3. division. Oprykningsspillet er rent slagspil, og med solidt spil sikrede vi os klar førsteplads blandt de ni hold, vi var i pulje med.

Stort tillykke og sejt spillet. Vi glæder os allerede til at se hvordan det går i 3. division damer.

Eliten

August 2019

Danmarksturneringen er ved at være slut. Der bliver spillet elitegolf i herre-, dame-, senior- og veteranrækkerne. Lyngbygaard er godt repræsenteret i flere puljer. Meget positivt er det, at vores damehold sikrer sig en sikker 1. plads i deres kvalifikationspulje og nu skal spille oprykningsspil til 3. division. Det er virkelig flot efter at være startet ud som nyt hold i år, med et hold der spænder bredt, med en blanding af erfaring og nye kræfter.

Vores 1. division herre har arbejdet hårdt og haft mange intense matcher. Heldigvis blev det til en sejr over Hjørring i sidste runde. En intens match hvor flere kampe først blev afgjort på 18 hul. Vedholdende og flot spil af alle vores spillere gav os den nødvendige sejr, der betyder, at vi bliver i 1. division også til næste år. Dejligt!

Noget sværere har det været for vores herrehold i 2. og 3. division, hvor vi i begge puljer slutter sidst. Det betyder en nedrykning. Desværre. Holdene har kæmpet godt og mange matcher har været tætte, men vi har trukket det korteste strå i de afgørende momenter.

I kvalifikationsrækkerne Herre og Senior slutter begge hold som nummer 2, flot spillet. Det lykkedes ikke for veteranerne i kvalifikationsrækkerne at rykke væk fra sidstepladsen i puljen. Men det er positivt, at vi kan stille hold, og vise klubben frem i så mange forskellige rækker.

Fra eliteudvalgets side skal der lyde en stor tak til alle spillere for at yde en stor indsats for klubben. Det er meget positivt at så mange gerne vil vise Lyngbygaards farver i Danmarksturneringen og kan holde humøret oppe i både medgang og modgang. Tak for det!

Vi vil selvfølgelig også sige en STOR tak til vores elitesponsorer BankNordik, Innovator og Global Evolution, der gør det muligt.

Nu håber vi, at damerne kan trække det hele vejen, og sikre sig oprykning til næste division!

I oktober afvikler klubben i øvrigt en stor juniorelite-turnering over tre dage, og der er brug for frivillige. Læs mere om dette i juniorudvalgets nyhedsbrev, som du finder her: https://lyg.dk/nyhedsbrev-juniorudvalget

vh
Eliten

Maj 2019

Elitearbejdet var ikke muligt uden stor støtte fra klubben og elitens sponsorer. Dem vil vi i eliten gerne sige en STOR tak til for støtten. Hvis du gerne vil blive klogere på, hvorfor vores sponsorer gerne vil støtte os, så tjek denne film:

Tusind tak til vores tre sponsorer

️‍♀️️‍♂️

I weekenden starter Danmarksturneringen i golf, og vi glæder os helt vildt til at følge alle Lyngbygaards hold den kommende sæson ☀️
Inden vi tager hul på den nye sæson, skal der lyde en stor tak til de tre sponsorer, der hjælper vores elitehold med at levere de bedst mulige resultater i 2019

til BankNordik, Innovater og Global Evolution! I videoen kan du blandt andet høre lidt mere om, hvorfor de har valgt at bakke op om Lyngbygaard Elite.

Pøj pøj til alle Lyngbygaards elitehold den kommende weekend! ⛳️

Slået op af Lyngbygaard Golf i Fredag den 3. maj 2019

Vi er kommet i gang med Danmarksturneringen i alle rækker. Det er allerede spændende, og der er mange interessante matcher, der skal spilles endnu. I finder alle puljer og matcher her:

Danmarksturneringen herrer – 1. division vest – Pulje 1

Danmarksturneringen herrer – 2. division vest – Pulje 2

Danmarksturneringen herrer – 3. division vest – Pulje 5

Danmarksturneringen herrer – Kvalifikationsrækken – Pulje 23

Danmarksturneringen damer – Kvalifikationsrækken – Pulje 10

For at styrke deres spil deltager vores elitespillere også i rangliste-turneringer i andre klubber. Det kan være junior/ynglinge turneringer som Ping Masters i Odense, eller proturneringer som Made in Denmark Qualifier i Silkeborg. Ofte har vi tre – fire Lyngbygaard-elitespillere med i turneringerne, så klubben er tit flot repræsenteret rundt om i landet.

Hvis du gerne vil følge med i hvordan det går, så poster vi ofte turneringsresultater på elitens facebook side. Der er meget at følge med i, og vi får desværre ikke altid postet fra alle turneringer. Derfor er du velkommen til at dele resultater og billeder med os på vores elite facebook-side, hvis du synes vi mangler noget.

Facebook-siden finder du her:

https://da-dk.facebook.com/lyngbygaardelite/

Du er altid velkommen til at like, kommentere og dele vores opslag, så når vi længere ud med budskabet om hvad Eliten i Lyngbygaard er for en størrelse.

Vi er ved at arbejde på en række ‘blå bøger’ om vores elitespillere, så klubbens medlemmer kan se nogle ‘data’ på elitespillerne i klubben. Følg med i nyhedsbrevet og på hjemmesiden, så er der snart præsentationer af vores spillere du kan fordybe dig i.

Tak fordi du læste med. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte eliteudvalget for eksempel via mail: elite@lyg.dk

April 2019

Danmarksturneringen står for døren. Elitespillerne har været ude i de første individuelle turneringer, og er ved at forberede sig på de kommende holdturneringer. Lyngbygaard elite spiller i følgende puljer, så kan I følge med og heppe på sejre.

Puljeinddeling for Lyngbygaards hold 2019:

Danmarksturneringen herrer – 1. division vest – Pulje 1

Danmarksturneringen herrer – 2. division vest – Pulje 2

Danmarksturneringen herrer – 3. division vest – Pulje 5

Danmarksturneringen herrer – Kvalifikationsrækken – Pulje 23

Danmarksturneringen damer – Kvalifikationsrækken – Pulje 10

I eliteudvalget arbejder vi efter at få et langsigtet perspektiv ind i elitearbejdet i et forsøg på at sikre en kontinuitet af elitespillere, så Lyngbygaard Golf fortsat kan være repræsenteret i mange og i de bedste rækker i Danmarksturneringen – også i årene der kommer.

Det betyder, at vi arbejder målrettet med at få et stærkt mix af tre typer spillere, nemlig de yngre, de rutinerede og de etablerede. Derfor tilbyder vi mest træning og turneringsstøtte til de elitespillere, som har både tid og lyst til at arbejde målrettet og fokuseret med deres udvikling. På den måde fokuserer vi ressourcerne, hvor de gavner mest på den lange bane. Samtidig er det naturligvis vigtig, at vi har en stor og bred elitetrup, også af elitespillere som gerne vil deltage og bidrage til et skabe et stærkt elitemiljø og deltage i Danmarksturneringen, selv om der ikke er tid til at træne og spille individuelle turneringer på allerhøjeste niveau.

Eliten ser meget frem til de kommende dyste i Danmarksturneringen, der er ingen tvivl om at nogle af puljerne er mod stærke modstandere, så det bliver rigtigt interessante matcher der skal spilles der. God kamp allesammen!

Vel mødt på og udenfor banen!

Eliteudvalget