Elitenyhedsbrev


DANMARKSTURNERINGEN

YES! Herrerne spiller i Elitedivisionen og Damerne i 1. division i 2022!

For første gang i Lyngbygaard Golfs historie spiller herrerne nu i Elitedivisionen – Danmarks bedste række. Det har længe været et mål for klubben, at man vil være med blandt Danmarks bedste klubber, og kunne spille med om danmarksmesterskaber. Det er tidligere lykkedes at komme til oprykningsspillet, men oprykningen har desværre glippet. Derfor er det ekstra fantastisk, at herrerne efter at have vundet deres pulje i 1. division, slog formstærke Odder der havde vundet den anden pulje i divisionen. 

1. division herre
Oprykningsspillet foregik i Rold Skov GK, og alle sejl blev sat til for at spillerne kunne være bedst muligt klædt på til opgaven. Det betød f.eks at spillerne efter at have vundet puljen, intensiverede træningen og mødtes hver tirsdag morgen, for at træne og slå bolde – inden dagen ellers stod på arbejde eller skole for spillerne. Dertil var der arrangeret 2 x prøvespil af Rold Skovs bane, der har en del svære huller og blinde slag. Simpelthen for at være optimalt forberedt. Banen blev gennemgået og ”mappet”, så længder og udslagskorridorerne var fastlagt. 

Så vi mødte velforberedte op til turneringen! Stor ros og tak til spillerne for den ekstra indsats.

Til turneringen var der mange omkring eliten som mødte op og bakkede spillerne op. Fantastisk!

En messenger-kæde blandt dem som fulgte spillerne, sikrede at Holdkaptajn Henrik Bank Nielsen, hele tiden var opdateret på alle boldes status – og derved kunne coache og støtte hvor behovet lige måtte være. Alle spillerene var fokuserede, tændte og vedholdende i, at det skulle lykkedes at vinde matchen. Stærkt!

Det blev præcis så tæt en match mod Odder GK som vi havde forventet – endda meget tæt. Odder har et virkeligt stærkt hold og stiller med tre pro’er. Hverken vi eller Odder formåede rigtigt at rykke fra de første mange huller i foursomes. Der kommer dog lidt ro på for os, da Tobias Horup Andersen og (Pro) Mikkel Hjorth vinder deres match 3&2 og de første to point var sikret. Niels Knudsen og Martin Beuchert har en meget lige match hele vejen rundt, men fokus og god rutine sikre dem en sejr på par 5 hullet 18’nd. Så er vi foran med 4 point på ”bogen”. En drømmestart for os, men vi mangler stadig lige den sidste foursome.

Bo Pugholm og Bjørn Søborgs match er også utrolig tæt mod brødrene Lind. Odder har naturligt taget det helt tunge skyts med, og bla. fået Søren Lind fløjet ind fra USA hvor han er på college, for at han også kan være med til oprykningsspillet. Bo og Bjørn har været 1 UP, AS, 1 UP og AS, på flere huller, men er desværre kommet 1 DN på hul 16. De deler hul 17 og er dermed 1DN da de går op ad 18’nd. Odder kommer bedst fra land, da vi kæmper lidt med at holde bolden midt i banen. Fra et vanskeligt leje i venstre side af fairway, slå Bo den lige mod pinden, men en blød green gør bolden stopper hurtigt – så der venter et langt opad bakke put. Odder, der er noget tætter på green i to, kikser lidt deres approach slag, så de ender højre om pinden lige i kanten af green og skal putte først. Deres rigtigt gode forsøg sniger sige lige forbi hullet, så de kan lave en sikker par. 

Alle tilskuerne holder vejret da Bjørn skal putte. Et stensikkert put midt i koppen, og alle Lyngbygaard spillere og medrejsende bryder ud i et jubelbrøl! Vi er dermed foran 5-1 efter foursomes. En start vi ikke havde turde drømme om, og viser at spillerne virkeligt har forberedt sig, og givet alt hvad de har i sig, i de tætte, tætte matcher der konstant bølger frem og tilbage. Sådan!

Vi havde nu et rigtigt godt udgangspunkt inden singlerne, og pausen blev (udover frokost) brugt på at snakke om fokus, forberedelse og fastholdelse af momentum. For vi vidste der ville vente seks meget svære singler om eftermiddagen. Særligt fordi vi desværre kunne konstatere, at Pro Mikkel Hjort var blevet feberramt og derfor nødt til at sidde over om eftermiddagen. 

Da hele matchen er hulspil, spilles der om to point pr. match – 18 i alt. Så vi skal som minimum vinde to singler og dele en, for at tage sejrrigt fra Rold Skov – så det er fastsat som minimumsmålet. Igen viser det sig, at det som forventet er uhyggeligt tæt i alle matcher, og slagets gang bølger frem og tilbage i de enkelte matcher over de første mange huller. Spillerne er skiftevis oppe, nede eller all-square, så der er godt gang i messenger tråden med status hos support-gruppen. 

Der kommer heldigvis lidt ro på og tro på en sejr, da Oliver Ulrich vinder den første match med sikre 3&2, efter en match der har været utrolig tæt hele vejen rundt, indtil Oliver er dormi med to huller igen. Niels Knudsen er lige ved at vende sin match efter hurtigt at have tabt de første huller til birdie og eagle. Trods virkeligt stærkt spil på de sidste huller, taber han samlet. Tobias Horup Andersen er 1 DN efter hul 14, men vinder så sikkert hul 15, 16 og 17 for at trække endnu en sejr hjem, da han med 2&1 er vinde af sin match. Så der er to matcher i hus og 9 point på bogen, der som minimum betyder at et omspil er sikret. Nu mangler der bare en delt match for den samlede sejr. Som tilskuer er det vildt nervepirrende at følge, og samtidig noget fantastisk spændende golf vi ser. Flot og fokuseret spil fra både Lyngbygaard og Odder spillere.

Både Martin Beuchert og Bjørn Søborg har i deres matcher været foran, været nede og kommet tilbage på AS, mens Bo har været 3 Up over en del huller. Så der er stor tro på det nok skal lykkedes, at minimum en af matcherne kan deles. Det giver mulighed for at spille lidt mere frit og uden så stort et pres for den enkelte spiller. De spillere som er færdige med matcherne, er sammen med øvrige elitespillere og medlemmer, også kommet ud for at bakke op. Det betyder meget for spillerne, at der er så stor opbakning. 

Martin Beuchert sikre vores sejr, da han er dormie efter hul 17 og dermed har vi de nødvendige point. Sejren sikres da han får givet hul 18 – og oprykningen er en realitet. Bjørn Søborg er 1 Up efter 15, men taber 16 og matchen slutter AS med endnu et point til Lyngbygaard. Bo Pugholm cruiser stensikkert sin 3 UP føring hjem, ved at sænke et pænt langt solidt put på 16’nd og lukker dermed sin match 3&2. Der er stor lettelse og jubelråb fra alle Lyngbygaard spillere og supportere, da den samlede sejr på 14-4 er en realitet. Stor respekt og tak til Odder for en virkeligt spændende match, der krævede alt hvad vi havde at give, for at kunne spille en sejr hjem.

Odder viser stort sportsmanship igennem hele matchen, trods de taber slaget om Jylland – og siger flot tillykke og tak for matchen til alle spillerne.

Det er ENDELIG lykkedes at rykke op i elitedivisionen. En fantastisk følelse at et intenst elitearbejde endelig bære frugt, og at vi med udvikling af egne spillere, et nødvendigt generationsskifte og fokus på opbygning af et stærkt sammenhold i hele elitetruppen, har nået det mål vi satte os. Det bliver spændende at tage hul på næste skridt, med at fastlægge nye målsætninger og se hvordan eliten kan formes og styrkes yderligere, så Lyngbygaard en dag kan kalde sig Danmarksmestre. For det er selvfølgelig målet!

Stor tak til alle elitespillerne, herre som damer, for gå-på-mod, dedikation og support, uanset hvilket hold og division man spiller i.

Samtidig skal der også lyde en STOR tak til vores sponsorer: SparNord, Sparta Logistics, Erhvervsklubben 100 og selvfølgelig Lyngbygaard Golf – uden jer var det slet ikke muligt at nå dette niveau i danmarksturneringen herre.

 

Vi er nu rykket til næste niveau, og er i gang med planlægningen af sæson 2022, hvor vi igen skal møde masser at dygtige modstandere. Så hvis der er potentielle nye sponsorer som læser med, og I er interesseret i at støtte den videre rejse frem mod Danmarksmesterskaber, så er I altid velkommen til at kontakte eliten på elite@lyg.dk eller tage fat i kontoret – vi kan bruge al den støtte der er mulig. 

2. division damer

Nu skal det ikke kun handle om 1. division herres resultat. I damerækken, kan der nemlig også meldes om rigtigt flotte resultater! Vores damehold i 2. division spillede sig endnu en gang sikkert til oprykning. Denne gang med en solid puljesejr med fem vundne og en enkelt tabt match. Ti sikre point på kontoen og direkte adgang til 1. division. Sådan! Holdet har siden oprettelsen sikkert vundet deres pulje hvert eneste år, siden de startede i kvalifikationsrækken – sammenhold, fokus og solid indsats på og udenfor træningsbanen, har banet vejen til de flotte resultater. 

Kvalifikationsrækken damer

Succesen over de sidste år har været så stor, at vi I år startede et ekstra damehold op. De vandt deres pulje helt suverænt med seks sejre og 12 point på bogen. Det giver adgang til oprykningspillet der for deres vedkommende foregik på Aarhus Aadal GK.

Formatet her er rent slagspil. Der er 7 hold som spiller om 4 pladser i 3. division. De tre lavest scores af holdets fire spillere tæller til den fælles holdscore. Det blev tæt, og kun syv slags forskel afgjorde hvilke hold der rykkede op og hvem der ikke gjorde. Vi spiller os flot til en sikker 2. plads, og dermed oprykning. Så i 2022 spiller damerne i 1. og 3. division. STÆRKT!

2. division herre

Lidt malurt i bægret er der også i denne sæson – desværre. Vores 2. divisions hold herre, var endt i en meget, meget tæt pulje, hvor alle hold slå hinanden på kryds og tværs igennem hele sæsonen. Det giver masser af delte matcher, og der er ikke rigtig noget hold i puljen der kan trække fra. Derfor er puljen helt åben inden den sidste spilleweekend, hvor holdet har muligheden for at sikre sig de kan forblive i toppen af puljen og dermed i 2. division.

Det kræver blot en sejr mod Randers ude i den sidste match. Randers er en bane som i den grad giver en hjemmebane fordel, da mange huller kræver et virkeligt godt kendskab til hvordan de skal spilles. Det blev præcist så svært som forventet, og var desværre en for stor mundfuld for os og holdet. Derfor rykker vi ned i 3. division, hvor vi i forvejen har et hold – som så desværre tvangs nedrykkes til 4. division. Ikke lige den plan vi havde for sæsonen, hvor vi gerne havde set holdene kunne etablere sig i 2. og 3. division. Holdånden er heldigvis god, så alle er klar på, at i 2022 handler det om at komme retur i 2. division, og få skabt en solid fødekæde af spillere der kan kandidere til at spille med på elitedivisions niveau.

Klubmesterskab

Igen i år er det elitespillere der dominerer kampen om klubmesterskabet. 

I damerækken kåres elitespiller Charlotte Hvid Laursen til klubmester.

I herrerækken vinder elitespiller Niels Knudsen, med en samlet score i +6 over de tre runder, og hele tre slag ned til de øvrige elitespillere der deltager i klubmesterskabet.  

Solide indsatser og godt at se så mange elitespillere dyster med om klubmesterskabet!

Individuelle turneringer

Mange af vores elitespillere har et tæt turneringsprogram hen over året. Ofte spiller de matcher hver eneste uge rundt om i hele Danmark. Vores spillere er ofte med helt fremme og af særlige top-10 resultater kan vi nævne følgende i alfabetisk række:

Bjørn la Cour Søborg: T4 Ping Masters, T4 DGU DM Slagspil, Vinder Lyngbygaard Junior/Ynglinge Open.

Mikkel Hjorth (Pro): T6 Made in Himmerland Qualifier.

Niels Knudsen: Vinder Greve Masters, Nr. 5 Mølleåen open, T10 EliteTour II, T6 DGU Årgangsmesterskaber, T6 Dormy EliteTour III og Vinder Klubmesterskabet. Udtaget til juniorlandsholdet.

Oliver Ulrich: Nr. 9 Mølleåen Open, T5 Brønderslev Open, Nr. 5 Jægerspris Open, Nr. 7 Danish Youth Open, T6 Dormy EliteTour III, Nr. 7 Dormy EliteTour Finalen, Nr. 2 Lyngbygaard Junior/Ynglinge Open og Nr.2 Atlantic Youth Trophy i Portugal.

Tobias Horup Andersen: Nr. 2 Kolding Junior Open, Nr. 4 Kronborg Masters, T6 Dormy EliteTour III, T4 Varderama Open, T7 Dormy EliteTour Finalen og T2 Lyngbygaard Junior/Ynglinge Open.

Sebastian Damm Olsen: T9 Faxe Kondi Juniorrangliste. 

Alt i alt en rigtig god og godkendt sæson for eliten i Lyngbygaard, hvor også flere af vores initiativer med øget synlighed og tættere samarbejde med erhvervsklubben har båret frugt. Initiativer vi bygger videre på og ønsker at udvikle. Vi håber også, at endnu flere klubmedlemmer vil få øjnene op for hvordan eliten sætter Lyngbygaard GK på golflandkortet i ind og udland, samt vil bakke op og nyde at vi har nogle af Danmarks bedste elitespillere i klubben. Spillere som hver dag, året rundt, arbejder stenhårdt på at blive endnu bedre golfspillere og vinde endnu flere matcher og trofæer.

Lyngbygaard Junior/Ynglinge Open

Junior- og eliteudvalget afholder sammen en junior/ynglinge turnering, der fungerer som sæsonafslutning sidste weekend i efterårsferien. En meget velbesøgt og stærk turnering for nogle af Danmarks bedste junior og ynglingespillere. Handicap kravet for at deltage i år var på hcp. 1,3 og turneringen var fyldt i både herre- og damerækken. 

Der blev som forventet spillet virkelig god golf, og særligt skal nævnes at vores egne spillere klarede sig endda særdeles godt. Bjørn Søborg vinder suverænt med en samlet score i -7, foran Oliver Ulrich og Tobias Horup Andersen begge i +2 efter de tre runder. Både Bjørn og Oliver har en 2. runde i imponerende 66 slag. Turneringens laveste, og på finaledagen er der flere spillere der er i minus efter de to første runder.

Vi kan kun anbefale, at så mange som muligt kommer ud og støtter op om vores spillere og turneringen, og ønsker man at støtte med et sponsorat, så tag endelig fat i eliten på elite@lyg.dk eller via kontoret. Har du løst til at være frivillig medhjælper, som forcaddie, boldopsamler eller andet, så ræk endelig ud – vi kan bruge al den hjælp der er, så flere kan være med til at trække læsset.

Det er en turnering hvor vi får flot sponsorstøtte, så det er muligt at lave et flot turneringssetup, der gør vi kan laver et overskud der ubeskåret går til at støtte junior- og elitearbejdet i klubben.

Stor tak til Spar Nord, What Bunkers, Pro Shop Europe, H&P Frugtimport, XL Grafik, Thomsen&co, Segafredo og Brasseriet for støtten.

Du kan se masser af billeder og video fra de tre spændende dage på turneringes facebook side  https://www.facebook.com/lygopen/ og instagram profil https://www.instagram.com/lyngbygaardjunioropen/

Elitespillerne er nu gået i gang med vintertræning, og udvalgt begyndt at planlægge næste sæson, som tegner til at blive mindst lige så spændende som i år.

Eliteudvalget

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.